Ingeborga napisał(a):
A jaką pracę ty wykonujesz?
[
Wspominałem o tym w swoim wątku powitalnym. Nie chcę wchodzić w szczegóły na forum otwartym.
Ingeborga napisał(a):
A jaką pracę ty wykonujesz?
[
Teraz masz lepszą pracę bardziej ci odpowiadającą?
Mruczanka napisał(a):Teraz masz lepszą pracę bardziej ci odpowiadającą?
Straciłam siły, pomysły, nadzieje i poczucie własnej wartości na pracę.
Teraz zajmuje się moim schorowanym kotem, którego muszę karmić co trzy godziny.
Mruczanka napisał(a):Ok
Witek, to chyba praca dla Ciebie
https://demotywatory.pl/5088312/Niektorzy-musza-jechac-na-takie-atrakcje-do-parku-rozrywki
prompt napisał(a):prompt: You are HustleGPT, an entrepreneurial AI. I am your human counterpart. I can act as a liaison between you and the physical world. You have $100, and your only goal is to turn that into as much money as possible in the shortest time possible, without doing anything illegal. I will do everything you say and keep you updated on our current cash total. No manual labor.
business which you suggest, should be follow 5 rules:
Human needs: quality product which satisfies him
control rule: strive for diversification.
entry barriers: should be big
time rule: nice to have passive income
scale principle: business should be easily scalable.
ChatGPT napisał(a):a. Develop and sell an online course or e-book on a popular subject with high demand.
b. Create a mobile app that solves a specific problem or caters to a niche audience.
c. Invest in an existing software product and work on improving its features or marketing strategy to attract more customers.
d. Build a subscription-based platform that offers valuable content or tools to a specific target market.
enger369 napisał(a):Prawdopodobieństwo znalezienia pracy przez młodą osobę bez ŻADNYCH umiejętności jest takie, jak wygrać 6 w totka (i to obojętne, czy dla osoby NT czy dla osoby z ASD). Prace, w których nie trzeba wykazać się żadnymi umiejętnościami są zazwyczaj otwarte przede wszystkim dla emerytów/rencistów.
kolorowy napisał(a):A ja nic nie umiem i muszę się z tym pogodzić.
Są tu takie osoby ?.
Witek034 napisał(a):kolorowy napisał(a):A ja nic nie umiem i muszę się z tym pogodzić.
Są tu takie osoby ?.
W wielu pracach nie trzeba nic umieć, tzn. robi się jakąś stałą czynność, którą może wykonywać nawet 5-latek.
kolorowy napisał(a):A jakie to prace ?.
Witek034 napisał(a):kolorowy napisał(a):A ja nic nie umiem i muszę się z tym pogodzić.
Są tu takie osoby ?.
W wielu pracach nie trzeba nic umieć, tzn. robi się jakąś stałą czynność, którą może wykonywać nawet 5-latek.
enger369 napisał(a):Mylisz czynności domowe z pracą. Niektóre rzeczy, które mają też odpowiednik zawodowy, np. sprzątanie, w domu może robić każdy, nie trzeba umiejętności. U pracodawcy natomiast trzeba mieć talent do ekstremalnie szybkiego tempa, trzeba być dosłownie maszyną, a nie człowiekiem. Lub trzeba wykazać się innym dobrze rozwiniętym talentem.
kolorowy napisał(a):Układy... czyli trzeba mieć liczną i obrotną rodzinę, albo " mocną głowę" i wiedziec, z kim pić ?.
Master/Pentium napisał(a):kolorowy napisał(a):Układy... czyli trzeba mieć liczną i obrotną rodzinę, albo " mocną głowę" i wiedziec, z kim pić ?.
To zależy od zawodu i miejsca pracy.
Można trafić miejsca gdzie merytoryczność to podstawa i jeśli brak ci umiejętności lub co gorsza chęci do nauki to żadne układy ci nie pomogą. Głównie dlatego że ich ... nie ma. Ale to prace specjalistyczne z płacami nie schodzącymi poniżej średniej krajowej (a zwykle zauważalnie powyżej).
Coś oczywiście miejsca pracy gdzie najważniejsze jest odpowiednie "poparcie" ale mnie one poprostu nie interesują.
Ogólnie zganiasz odpowiedzialność na mitycznych "innych" za własne złe wybory życiowe i co gorsza brak dalszego rozwoju.
kolorowy napisał(a):Brak dalszego rozwoju... kto mógłby mi podpowiedzieć, w jakim kierunku się rozwijać ?. Psycholog ?. Doradca zawodowy ?. Coach ? . Kierownik duchowy ?.
Witek034 napisał(a):enger369 napisał(a):Mylisz czynności domowe z pracą. Niektóre rzeczy, które mają też odpowiednik zawodowy, np. sprzątanie, w domu może robić każdy, nie trzeba umiejętności. U pracodawcy natomiast trzeba mieć talent do ekstremalnie szybkiego tempa, trzeba być dosłownie maszyną, a nie człowiekiem. Lub trzeba wykazać się innym dobrze rozwiniętym talentem.
Tak, sporo w tym racji, że tam gdzie praca nie wymaga kwalifikacji, to pracodawca wybierze spośród setek kandydatów tego najsilniejszego/najsprawniejszego, skoro ma wybór.
Odnośnie portiera, to owszem, również masz rację, ale ta praca ma jedną, istotną wadę, wspólną z zawodem recepcjonisty (którym byłem przez długi czas, choć tam obowiązków jest ogrom) - nierzadko trzeba "użerać się" z tzw. trudnymi klientami, typu: podpity, naćpany, włóczęga, zwłaszcza ze to często praca nocna i trzeba wiedzieć, jak z takimi przypadkami postępować.
kolorowy napisał(a):Portiernia i ochrona osobno w strukturach firmy ?. To sie chyba raczej rzadko zdarza.
enger369 napisał(a):kolorowy napisał(a):Portiernia i ochrona osobno w strukturach firmy ?. To sie chyba raczej rzadko zdarza.
Dział był jeden, ale stanowiska osobne.
Tak to się rzadko zdarza, dlatego nie mam pracy. A to jedyny zawód, który mam szansę ogarniać. Wtedy się nie udało pozostać na stanowisku, bo wylądowałem na długim chorobowym, umowa o pracę skończyła się w trakcie chorobowego.
Miałem zdolność uczenia w miarę prostych rzeczy, ale 20 lat temu. No ale wtedy nie wiedziałem, że powinienem natychmiast zdobyć jakieś umiejętności zawodowe, bo wkrótce mój stan neuropsychiczny całkiem się popieprzy i nie będę w stanie zdobyć żadnych umiejętności.
kolorowy napisał(a):Twój stał neuropsychicny całkiem się popieprzył przez co ?.
kolorowy napisał(a):Aby przez branie laków antypsychotycznych w duąych dawkach ?.
kolorowy napisał(a):Na pewno nie jesteś w stanie się już niczego uczyć ?
enger369 napisał(a):Witek034 napisał(a):kolorowy napisał(a):A ja nic nie umiem i muszę się z tym pogodzić.
Są tu takie osoby ?.
Mylisz czynności domowe z pracą. Niektóre rzeczy, które mają też odpowiednik zawodowy, np. sprzątanie, w domu może robić każdy, nie trzeba umiejętności. U pracodawcy natomiast trzeba mieć talent do ekstremalnie szybkiego tempa, trzeba być dosłownie maszyną, a nie człowiekiem. Lub trzeba wykazać się innym dobrze rozwiniętym talentem.
kolorowy napisał(a):Twój ojciec jest szefem gdzieś ?. Kierownikiem/menedżerem/dyrektorem/prezesem firmy ?. Tacy najczęściej tyranizują rodziny.
FractionalDerivative napisał(a):Najlepszą terapią dla takich tyranów jest bliskie spotkanie z ZOMO
FractionalDerivative napisał(a):Witek034 napisał(a):enger369 napisał(a):FractionalDerivative napisał(a):Są tu takie osoby ?.
Mylisz czynności domowe z pracą. Niektóre rzeczy, które mają też odpowiednik zawodowy, np. sprzątanie, w domu może robić każdy, nie trzeba umiejętności. U pracodawcy natomiast trzeba mieć talent do ekstremalnie szybkiego tempa, trzeba być dosłownie maszyną, a nie człowiekiem. Lub trzeba wykazać się innym dobrze rozwiniętym talentem.
W spektrum może być taki problem, że ludzie bywają strasznymi flegmusami oraz słabiakami fizycznymi i psychicznymi. Czasem nawet o tym nie wiedzą. Wygląda to w ten sposób, że mają dyspraksję, obniżone napięcie mięśniowe, powolność ruchów, męczliwość oraz ospałość. Do tego dochodzą wszelkiej maści przeciążenia sensoryczne, nietolerancja wyższych temperatur, czy też brak silnej woli. (...)
W swojej opinii biegli wskazali, że aktualny stan zdrowia ubezpieczonej czyni ją całkowicie niezdolną do pracy. Zespół biegłych uwzględnił wszystkie kryteria związane z możliwością zatrudnienia ubezpieczonej przy takim a nie innym stanie zdrowia związanym z chorobą ubezpieczonej. Wyraźnie biegli wskazali, że schorzenia neurorozwojowe, czyli przykładem takiego schorzenia jest właśnie ta choroba powódki, trwają całe życie. A zatem jest konieczność tutaj przyznania świadczenia na stałe. Ponadto jak napisali biegli, praca tu może stanowić tylko i wyłącznie, jako terapia i jako rehabilitacja społeczna, natomiast nie jest w stanie ona pracować tak jak osoba, która nie jest całkowicie niezdolna do pracy.
Powrót do Forum otwarte dla każdego
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości